­
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Aardappelrapers
Acrylverf op doek 70 x 80 cm.

Beschrijving:
Oude foto uit de jaren ’50 gemaakt door een Kruisheer uit Uden.

Website:
hannyverbrugge.nl

Biografie:
Mensen boeien Hanny. Ze schildert mensen naar aanleiding van stilstaande beelden, mensen in dagelijkse omstandigheden. Oude foto’s uit een album, uit de krant, eigen foto’s of uit fotoboeken waar ze haar eigen draai aan geeft door objecten of mensen weg te laten of er juist iets bij te schilderen. Hanny heeft o.a. in 2013 de opleiding afgerond aan de Nieuwe Akademie Utrecht.

Hoe werkt het?

De Van Gogh schilderwedstrijd 2015 is een unieke wedstrijd waarmee we, onder het motto ‘125 jaar inspiratie’, herdenken dat Vincent van Gogh 125 jaar geleden overleed. Deze wedstrijd wil kunstenaars uit binnen- en buitenland stimuleren om zich door Vincent van Gogh, zijn leven, zijn werk en zijn tijd te laten inspireren.

Inschrijven

Tot en met 31 augustus 2015 kan iedereen zich voor deze wedstrijd inschrijven. Dit doe je door een foto van je schilderij(en) (maximaal vier) te uploaden op deze website (klik op de button linksboven of in het menu hierboven op ‘Inschrijven’).

Techniek, formaat en thema

De techniek en het formaat van je schilderij(en) zijn helemaal vrij. Dus acryl mag, evenals olieverf en ook aquarel. Zolang het maar een schilderij is in een natte techniek (en dus geen tekening). Je schilderij mag vierkant, liggend of staand zijn in elk denkbaar formaat. Het thema is ‘Vincent van Gogh – 125 jaar inspiratie’. Dit betekent dat de ingezonden schilderijen geïnspireerd dienen te zijn door het leven, werk en de tijd van Vincent van Gogh. Dit in de breedste zin van het woord: van variaties op de zonnebloemen, de zaaier of een terras met absintdrinkers, tot een gigantisch oor of een stilleven in de stijl van Van Gogh. Alles is mogelijk zolang het maar refereert aan Vincent van Gogh.

Vakjury

Tussen 1 en 30 september beoordeelt de vakjury alle inzendingen door een cijfer te geven (digitaal en anoniem). Hieruit komen 100 genomineerde werken voort. Deze werken zijn van 100 unieke kunstenaars.

Eerste publieksronde

In diezelfde periode (1 t/m 30 september) loopt ook de eerste publieksronde. Het publiek kan via de website stemmen op haar favoriete inzending(en). Deze eerste publieksronde levert 25 publieksnominaties op. Opgeteld bij de 100 nominaties van de vakjury geeft dat in totaal 125 genomineerde kunstwerken die na sluiting van de wedstrijd allemaal samen geëxposeerd worden in het Breda’s Museum (12 november 2015 t/m 17 januari 2016).

Tweede publieksronde

Tussen 1 en 31 oktober 2015 is de tweede publieksronde. Het publiek kan dan stemmen op zijn favoriete genomineerde schilderij(en). Door te stemmen bepaalt het publiek 3 van de 15 finalisten. De 12 overige finalisten komen voort uit de top van de vakjury. Op 1 november 2015 zijn dan de 15 finalisten bekend.

 

Leave A Comment